Ion Sterian, directorul general Transgaz, a obţinut Premiul „Personalitatea anului în energie”, la Gala Financial Intelligence 2020

Ion Sterian, directorul general Transgaz, a obţinut Premiul „Personalitatea anului în energie”, la Gala Financial Intelligence 2020
Ion Sterian, director Transgaz
Publicat: 16/12/2020, 13:41
Actualizat: 18/12/2020, 11:00

Ion Sterian, directorul general Transgaz, a obţinut Premiul „Personalitatea anului în energie”, la Gala Financial Intelligence 2020. Ce mesaj i-a transmis președintele Klaus Iohannis.

În 2020, cu Ion Sterian la conducere, Transgaz a finalizat gazoductul Ungheni-Chișinău și un proiect de investiţii care depăşeşte graniţele naţionale – prima fază a conductei BRUA. În 2020, Transgaz finalizează proiecte de investiţii în valoare de 1,1 miliarde de euro.

Interconectorul BRUA reprezintă o etapă esențială în dezvoltarea Sistemului Național de Transport gaze naturale. Odată cu punerea lui în funcțiune, România se conectează la culoarele regionale de transport și va putea să-și asigure aprovizionarea cu gaze naturale din noi surse, ceea ce va satisface într-o măsură mai mare cererea existentă pe piața internă și va conduce la un nivel mai ridicat de predictibilitate și securitate energetică pentru consumatorul român. În același timp, BRUA va însemna și o cale de acces la piețele europene pentru viitoarea producție de gaze naturale extrase de România din Marea Neagră.

Ion Sterian: „Transgaz a reușit implementarea proiectului BRUA faza 1 cu o economie de 11% față de valoarea bugetată inițial”

În urma finalizării execuției conductei BRUA a rezultat o lungime de 484 km. Valoarea bugetată a proiectului a fost de 479 milioane euro iar valoarea de realizare a proiectului de 423 milioane euro. Transgaz a reușit implementarea proiectului BRUA faza 1 cu o economie de 11% față de valoarea bugetată inițial, în principal ca urmare a încheierii contractelor prin proceduri de achiziție transparente, într-un mediu concurențial, fapt ce a condus la atribuirea contractelor sub valoarea estimată” a declarat Ion Sterian la Gala Financial Intelligence 2020.

„Vreau să subliniez faptul că ne-am îndeplinit și obligațiile asumate față de Comisia Europeană”

Acesta mai spune că țara noastră,  prin Transgaz, și-a îndeplinit obligațiile față de Comisiua Europeană.

Vreau să subliniez faptul că ne-am îndeplinit și obligațiile asumate față de Comisia Europeană prin lucrările de dezvoltare ale interconectării SNT – T1 și reverse-flow Isaccea, în speță lucrările de modernizare și dezvoltare ale Stației de Comprimare de la Siliștea, lucrări care și ele făceau parte Proiectele de Interes Comun (PCI) ale Uniunii Europene, așa cum este și proiectul BRUA-faza 1.

Mai vreau să subliniez un lucru foarte important: BRUA nu este o autostradă fără descărcări. Gazoductul va face parte din SNT și va permite dezvoltarea Sistemului Național de Transport Gaze (SNT), crescând astfel calitatea vieții cetățenilor și oferind noi oportunități de dezvoltare comunităților locale, care vor deveni mai atrăgătoare pentru investitori odată ce vor avea acces la rețeaua de gaze naturale. BRUA faza 1 va fi parte integrantă din Sistemul Național de Transport gaze naturale, un factor de securitate energetică și un motor de dezvoltare economică națională.

„Gazoductul BRUA reprezintă un motiv de mândrie națională”

Gazoductul BRUA reprezintă un motiv de mândrie națională și de continuitate a tradiției pe care România o are în domeniul energetic. Este un proiect la care, au luat parte toți factorii de decizie și execuție implicați, și care prin seriozitate, profesionalism, responsabilitate, printr-o mobilizare exemplară a tuturor resurselor angrenate, asigurarea unui management eficient, competitiv pe întreg parcursul proiectului, a reușit să depășească toate constrângerile și provocările întâlnite și să fie realizat cu succes la termenul asumat, chiar și în contextul actual marcat de pandemia COVID 19.

Nu a fost deloc ușor, dar forța și determinarea de a contribui la dezvoltarea economică a țării noastre și de a lăsa generațiilor viitoare o moștenire în acest domeniu, ne-au ajutat să ducem la bun sfârșit această misiune și nu ne vom oprim aici pentru că avem în față un program de dezvoltare a infrastructurii de transport a gazelor naturale din România pe următorii 10 ani cuprinzând proiecte de investiții estimate la peste 4 miliarde euro.

„Transgaz va continua să investească în proiecte cu valoare adăugată mare”

Acest comportament pro-activ și responsabil, alături de performanța managerială care deja caracterizează toate lucrările întreprinse de companie, va duce pe viitor la creșterea valorii acțiunilor companiei și la consolidarea profilul public și investițional al societății.

Transgaz va continua să investească în proiecte cu valoare adăugată mare, în conformitate cu angajamentele asumate față de acționari, față de statul român, față de Comisia Europeană și față de partenerii institutionali externi.”

Klaus Iohannnis: „Felicit compania Transgaz și conducerea acesteia pentru finalizarea primei faze a celui mai ambițios proiect din domeniul energiei”

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a declarat, la ceremonia care a marcat finalizarea obiectivului de investiții BRUA – faza 1: “În primul rând, felicitări! Felicit compania Transgaz și conducerea acesteia pentru finalizarea primei faze a celui mai ambițios proiect din domeniul energiei. Atenție! Cel mai ambițios proiect din domeniul energiei. Este gazoductul BRUA, proiect realizat în bună măsură și cu fonduri europene. Este o realizare deosebită, cu o încărcătură simbolică și prin faptul că pentru că marchează în pragul zilei naționale îndeplinirea unui obiectiv extrem de important pentru România

Transgaz este o companie matură, aflată pe drumul dezvoltării la scară regională și capabilă de rezultate valoroase.

 BRUA nu este însă singurul proiect de dezvoltare finalizat în decursul acestui an de către Transgaz. Doresc să menționez și gazoductul Ungheni-Chișinău, un alt proiect major de investiții, strategic pentru România și pentru Republica Moldova, proiect prin care ne bucurăm să fim încă o dată aproape de românii de peste Prut. Iată că România își dovedește capacitatea de a valorifica în mod corect poziția geostrategică, mixul energetic diversificat și resursa umană calificată.

Vă felicit, Domnule Director, pe dumneavoastră și întreaga echipă Transgaz! Vă doresc mult succes în continuare și aștept vești la fel de bune și despre alte inițiative care să apropie România de statutul de hub energetic regional” a declarat președintele Klaus Iohannis.

GALA FINANCIAL INTELLIGENCE, aflată la cea de-a treia ediţie, a premiat şi în acest an performanțe ale oamenilor de business și ale companiilor din România.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a fost reflectată victoria Maiei Sandu în presa internațională: O palmă dată Kremlinului. Ce...
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de...
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Cele mai sigure țări în care să te afli în cazul izbucnirii celui de-al Treilea...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
Păianjeni mari cât un șobolan au invadat Marea Britanie, după ce mii de exemplare au...
Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele...
Cântăreață din România, implicată într-un grav accident auto! Mașina ei s-a izbit cu putere de...
Planta care te scapă rapid de durere. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului
Boala care a umplut spitalele în ultimele săptămâni. Doi copii au murit deja
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Data la care se deschide târgul de Crăciun din Piața Constituției 2024. Ce surprize au...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
Document: ce dimensiuni trebuie să aibă o groapă comună la ruşi
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Reguli ITP 2024. Se suspendă automat înmatricularea. Ce șoferi nu mai au drept legal de...
Avionul prăbușit de un pilot care și-a pierdut mințile. O catastrofă unică în istoria aviației,...
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți...
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Momentul în care Chris Martin a căzut printr-o gaură din scenă a fost surprins video...
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Un fizician susține că un alt univers ar fi existat înainte de Big Bang